Pro-Terra Vagnar

Pro-Terra TerraTrailer 500

TerraTrailer 500 är en verkligt praktisk gårdsvagn, som är tillverkad av kvalitetskomponenter i Sverige. Den har hela fem års garanti! Flaket är tippbart, vilket underlättar avlastning av till exempel grus och jord. Främre och bakre gavel är fällbar/demonterbar för lastning av långt gods. Vagnen har låg tyngdpunkt vilket gör att den inte välter lätt, flaket är lågt vilket gör att den är lätt att lyfta upp tunga saker på, som en vattendunk. Den är väldigt rymlig, den rymmer fem höbalar av standardsort eller hela fjorton tjugofem-liters vattendunkar. Vagnen väger lite i sig själv, vilket gör den enkel att koppla på och av. Bra korrosionsskydd gör att den håller sig fin under många år. Hela åtta reflexer gör att vagnen är väl synlig. 50mm kulhandske är standard, men vi erbjuder även gaffeldrag om man till exempel vill dra vagnen bakom en trädgårdstraktor. En insatslåda för att hålla ordning på saker som skruvdragare och stängseltråd finns som tillbehör.

Pro-Terra TerraLog 1200

En helt nykonstruerad, svensktillverkad skogsvagn som är lätt och stark med många smarta detaljer. Varmgalvaniserad för bästa möjliga livslängd!

-Löstagbara stolpar med fällbar överdel (demonteras ej)
-Klättrande boggi, dvs. lägre marktryck på de främre hjulen
-Stödben är integrerade i grinden
-Smart timmerkran finns som tillbehör
-Både grind, hjulboggie, främre stolpar och bakre stolpar är flyttbara på chassiet för idealisk funktion
-Vagnen är dessutom justerbar i längd

En perfekt vagn både för dig med det enkla vedbehovet, och dig med betydligt tyngre behov; det är bara att justera vagnen och utrusta den med vår timmerkran för att få den att växa med uppgiften. Se även vår mycket populära fullutrustade TL1200BIGKIT, helt oberoende av fyrhjulingens el, utrustad med bland annat vinsch, radiostyrning och LED-lampor.

Pro-Terra TerraTrailer 800 – Tippbar flakvagn

En mycket rejäl allroundvagn som kan användas till de flesta uppgifter. Varmgalvaniseringen ger vagnen en mycket lång livslängd. Flaket kan tippas genom att de främre låsen släpps, sedan lyfter man i det främre handtaget. (Flaket tippar mitt över axeln). Samtliga lämmar kan demonteras, även hörnstolparna, vilket ger ett helt platt flak; praktiskt om man använder vagnen som arbetsplattform. Flakbottenskivan är av mycket hög kvalitet. Dragstången är dels justerbar för rätt längd, dels för att passa till höjden på dragkroken oavsett storlek på fyrhjulingen. En verkligt fin premiumvagn av högsta svensktillverkade kvalitet. Fem års garanti!

Pro-Terra TerraLog 1200 BIG KIT – Komplett skogsvagn med eget elsystem

Går som många andra, köp TerraLog 1200 i ett komplett paket med timmerkran, WARN ProVantage 2500 vinsch, radiostyrning, timmersax samt dubbel LED arbetsbelysning monterad på kranen. Inga kopplingar till ATV:ns elsystem, inget strul med en ATV som inte startar på grund av tömt batteri. Vinschen blir kraftigare på grund av att det stora batteriet på vagnen (normalt 80Ah) klarar att ge mer ström momentant än fyrhjulingens mindre batteri. Vagnen skall kompletteras med ”fritidsbatteri” eller ”marinbatteri”, ingår ej på grund av farligt gods-begränsningar. Eldragning är utförd, endast mindre montering av vagn och kran krävs. Ett komplett kvalitetspaket!

Pro-Terra TerraTrailer 800H – Hydrauliskt tippbar flakvagn

Hydrauliskt tippbar flakvagn med hela 75 graders tippvinkel. Eget batteri gör den oberoende av strömkälla hos dragfordonet. Passar bakom ATV, åkgräsklippare, kompakttraktorer, elbil med mera. Dubbelverkande hydraulik gör den stark och kontrollerad under tippningen, och gör att flaket går ner av sig självt även om den tippats fullt med förhöjningsnät. Den extrema tippvinkeln på 75 grader gör att jord och grus verkligen lossnar. En smidig vagn med kapacitet och skonsamhet för underlaget. Passar perfekt att dra efter en varierande flotta av dragfordon, såsom ATV, elbil, åkgräsklippare, kompakttraktor. Svivlande kulhandske. Justerbar höjd på kulhandske. Gräsdäck. Nätgrindar är ett tillbehör.

Pro-Terra TerraLog 1600

En svensktillverkad timmervagn av det kraftigare slaget.
Varmgalvaniserad för bästa möjliga livslängd!

-Löstagbara och delbara stolpar (löstagbar topp)
-Demonteras toppen hänger den kvar i gummihållare
-Stolparna viker undan om man kör på något
-Klättrande boggi, dvs. lägre marktryck på de främre hjulen
-Stödben är integrerade i grinden -Smart timmerkran finns som tillbehör
-Vagnen är justerbar i längd
-Pressbrickor för längdjusteringen förenklar och förlänger livslängden

En perfekt vagn både för dig med tyngre behov; idealisk att ta hem sågstock och vindfällen.

Pro-Terra TerraTrailer 1000 – Tippbar flakvagn med boggie

En mycket rejäl allroundvagn som kan användas till de flesta uppgifter. Flaket kan tippas genom att de främre låsen släpps, sedan lyfter man i det främre handtaget. Flaket dämpas vid tippningen av att det landar på det bakre hjulparet, skonsamt för konstruktionen. (Flaket tippar mitt över axeln). Vagnen har boggie med grovmönstrade terrängdäck vilket gör att den bär lasten bättre och att den får en betydligt lugnare gång över ojämn mark än en enkelaxlig vagn. Vagnen är varmgalvaniserad för att få extremt lång livslängd. Gallergrindarna är ett tillbehör.

Pro-Terra TerraLog 1600 BIG KIT – Komplett skogsvagn med eget elsystem

Den rejäla timmervagnen TL1600, här i en komplett version. TL1600 har ett varmgalvaniserat chassi. Den är standardutrustad med en förvaringsplattform för motorsåg etc. Den har integrerade stödben för att stå stadig vid vinschning. Hjulet som används för parkering sitter med dubbla klovar för att vagnen skall kunna parkeras även med last. Det sitter grovmönstrade däck monterade på vändbara boggies, man kan välja hög markfrigång eller låg tyngdpunkt, beroende på behovet. Boggierna är längre i framkant, vilket gör att de främre hjulen har lägre marktryck = de klättrar lättare upp över hinder. Boggielagringen är lagrad med lagerbronsbussningar och är smörjbara med smörjnippel.

TL1600 är en sexstakars vagn, vilket är en fördel om du kör krokiga bitar eller kortare bitar, de mittre stolparna håller då kvar det som faller igenom på en fyrstakars vagn. De sex stolparna ger också ett bättre stöd vid riktigt tunga lass. Vagnens längd är justerbar, och grinden är flyttbar. Justerbultarna använder speciella tryckplattor mot rambalken så att inga tryckskador uppstår mot det inre röret.

I denna version, den så kallade BIGKIT är TL1600 utrustad med timmerkran LC250 som är svängbar i fem lägen och justerbar i längd, WARN Pro Vantage 2500 vinsch som är monterad på kranbommen för att wirelinan skall lindas upp på skonsammaste sätt, dubbla LED-arbetslampor med strömbrytare, elskåp, batterilåda, samt huvudströmbrytare med indikeringslampa. En mycket komplett och kompetent vagn, med ett elsystem som inte påverkar fyrhjulingen alls. Radiostyrning för vinschen samt även en manuell styrning monterad på grindens vänstra sida, lätt åtkomlig men ändå skyddad.

TL1600 är en fullvuxen vagn lämplig från 500cc och uppåt, även för UTV.

Pro-Terra TerraTrailer 1300H – Elhydrauliskt trevägstippande flakvagn

En kraftig vagn för den krävande proffs/semiproffsanvändaren. Flaket mäter 204 x 122cm och har fällbara lämmar. Stolparna kan tas bort helt vilket ger en helt plan yta. Flaket tippas med inbyggd elhydraulik med hjälp av trådlös fjärrkontroll. En knapp för tippning finns även inbyggd i instrumentpanelen framtill. Huvudströmbrytare och säkring är också en del av utrustningen. Vagnen har ett helt separat elsystem med eget (medföljande) 75/80Ah batteri. Det laddas nattetid med den medföljande elektroniska batteriladdaren. Flaket kan tippas både bakåt och åt sidorna. Chassiet är mycket kraftigt och har en pendlande boggie med grova terrängdäck.

Grusspridarläm är standardutrustning. Den demonteras enkelt genom att flaklåsen släpps, sedan lyfts den enkelt av utan verktyg. Baklämmen är 40cm hög, övriga 30cm. Förhöjningslämmar i form av gallergrindar finns tillgänglig som extrautrustning.


Butik / Försäljning

Låskolvsgatan 1
Box 478, 581 05 Linköping

Tel:  013-36 25 00
Butik: order@beviks.se
Försäljning: fordon@beviks.se

Karta/Vägbeskrivning

Öppettider:
Lunchstängt: 12.00 – 13.00
Vardagar:      10.00 – 18.00
Lördag:         10.00 – 13.00
Söndag:        Stängt

Verkstad / Reservdelar

Låskolvsgatan 1
Box 478, 581 05 Linköping

Tel: 013-36 25 00
Mail: verkstad@beviks.se

Karta/Vägbeskrivning

Öppettider
Lunchstängt: 12.00 – 13.00
Vardagar:  08.00-17.00 (telefontid 9.00-16.00)
Lördag:     Stängt
Söndag:    Stängt

OBS! Pga hög belastning kan vi ha svårt att alltid svara i telefon. Skicka istället då ett mail på verkstad@beviks.se och beskriv ditt ärende.

Nyheter

  • newsletter  fb
    Nyhetsbrev